SAP

sap programma

In de moderne wereld zijn er tal van mogelijkheden om verschillende processen te optimaliseren, ook bij ondernemingen. Bedrijfsleiders zijn bereid te investeren in de implementatie van verschillende werkoptimalisatieprogramma’s als dit de kwaliteit van het functioneren van de organisatie helpt verbeteren. Een van de programma’s om het werk van ondernemingen te optimaliseren, is de ontwikkeling van het Duitse bedrijf SAP.
Inhoud:

 1. Wat is het SAP-programma (SAP)?
 2. Geschiedenis van de schepping
 3. Voor welke activiteiten zijn er kant-en-klare SAP-oplossingen beschikbaar?
 4. Hoe werkt het boekhoudsysteem SAP?
 5. Populaire ontwikkelaarsproducten
 6. Functionaliteit van het SAP-programma
 7. Voor- en nadelen van SAP
 8. Stadia van het implementeren van SAP in een lopend bedrijf

Wat is SAP

Wat is een SAP-programma (SAP)?

SAP is een programma dat veel oplossingen biedt om de bedrijfsprocessen van een bedrijf te optimaliseren. Met behulp van SAP kunt u de efficiëntie van de onderneming vergroten door de taken te automatiseren die werknemers handmatig moesten uitvoeren, zoals boekhouding, planning en het beheer van bedrijfsmiddelen. Dankzij de implementatie van het programma komt er tijd vrij die medewerkers kunnen besteden aan belangrijkere taken.

SAP heeft een groot aantal tools die zowel afzonderlijk als in combinatie kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de behoeften van de onderneming. Bovendien configureert de specialist het systeem bij de introductie van het systeem in het werk van het bedrijf in overeenstemming met de behoeften van een bepaalde organisatie.

Het systeemmodel wordt weergegeven door 3 links:

 • opdrachtgever;
 • bediener;
 • DBMS (databasebeheersysteem)

Dankzij deze structuur is het mogelijk om een aantal taken op twee hoofdgebieden op te lossen:

 • boekhouding en rapportage – Met SAP kunt u productiekosten volgen, fondsen bijhouden en informatie over bestellingen opslaan, de resultaten van werk vastleggen;
 • logistiek – het programma omvat planning, verkoop en beheer (facturatie, directe verkoop en regelmatige verzendingen van goederen, logistiek, inkoop, voorraadbeheer).

SAP wordt beschouwd als ‘s werelds grootste ontwikkelaar van bedrijfsapplicaties. Zelfs als je nog nooit met de producten van het bedrijf hebt gewerkt, heb je er waarschijnlijk wel van gehoord. Ondanks het bestaan ​​van sterke concurrenten als 1C, Oracle en Axapta, is het programma SAP nog steeds een van de meest populaire.

Geschiedenis van de schepping

De geschiedenis van SAP begon in 1972 in Duitsland, toen vijf werknemers die voorheen bij IBM werkten, samenkwamen en hun eigen bedrijf oprichtten, wiens werk gericht was op het ontwikkelen van software en het leveren van adviesdiensten aan organisaties.

De afkorting SAP in het Duits staat voor “Systeemanalyse en softwareontwikkeling”.

Aanvankelijk was het kantoor van het bedrijf gevestigd in Mannheim, maar na 1976 verhuisde het bedrijf naar Walldorf. Sinds de oprichting in 1972 heeft SAP-systemen gemaakt die processen in organisaties automatiseren, zoals: boekhouding, personeelsbeheer en magazijnomzet, en andere.

Het duurde ongeveer 20 jaar voordat SAP vertrouwd werd in Duitsland en sinds 1992 is het bedrijf populair geworden in het buitenland, waar zijn producten vergelijkbare producten van andere ontwikkelaars begonnen te verdringen.

In 2003 was SAP een monopolie op zijn gebied. In de landen van de Europese Unie en het GOS zijn geen vergelijkbare producten gemaakt die qua functionaliteit en betrouwbaarheid zouden verschillen. Sinds 2006 worden er trainingen georganiseerd voor medewerkers van grote ondernemingen zodat zij snel kunnen overstappen van hun gebruikelijke 1C naar ERP en andere modules.

SAP, dat zich steeds verder uitbreidde, begon verschillende organisaties op te nemen en uit te kopen die software produceerden voor voorspellende analyse, analyse en gegevensverwerking:

 • 2007 – overname van het Franse bedrijf Business Objects – een ontwikkelaar van software voor data-analyse.
 • 2008 – Overname van het Amerikaanse bedrijf Visiprise, dat software ontwikkelde voor industriële ondernemingen, die het mogelijk maakte om productie- en kwaliteitscontroleprocessen te automatiseren.
 • 2010 – overname van het Amerikaanse bedrijf Sybase, dat software ontwikkelt voor gegevensverwerking.
 • 2011 — Overname van SuccessFactors. De organisatie ontwikkelde een Human Capital management-applicatie op basis van het SaaS-model.
 • 2012-2013 – aankoop van Ariba, dat voorspellende analysesoftware ontwikkelde op basis van de Vapnik-Chervonenkis-theorie

Sinds 2009 is SAP een van de vier wereldleiders in de ontwikkeling van programma’s die in grote organisaties worden gebruikt.

Het is vermeldenswaard dat het systeem dat door het bedrijf wordt ontwikkeld, zo is ontworpen dat de toepassingen zich aanpassen aan de juridische context van een bepaald land.

Voor welke activiteit gebieden zijn kant-en-klare SAP-oplossingen beschikbaar?

Met het SAP-programma kunt u bijna alle werkgebieden van het bedrijf verbeteren, waaronder:

 • boekhouding en financiën;
 • vakgebied, interactie met klanten;
 • begroting;
 • werkterrein met personeel;
 • productie van goederen, bevoorrading, magazijnen en logistiek;
 • analyse en berekening van risico’s, strategische planning;
 • reikwijdte van systeembeheer, volginformatie.

Hoe werkt het boekhoudsysteem SAP?

Het SAP-systeem helpt bij het automatiseren van veel processen met betrekking tot de boekhouding. Hierdoor worden gegevens sneller verwerkt. De belangrijkste functies van SAP die het werk van het bedrijf optimaliseren, kunnen in een aparte lijst worden geïdentificeerd. Het programma helpt:

 • het werk van een accountant automatiseren;
 • vereenvoudiging van handels- en magazijnactiviteiten;
 • vereenvoudiging van de boekhouding van personeel, financiën en andere activa;
 • logistiek verbeteren;
 • maak visuele salarisoverzichten.

Het is belangrijk om te weten dat SAP-boekhoudsoftware door grote bedrijven wordt gekocht omdat de kosten van de software erg hoog zijn en kunnen oplopen tot 5% tot 10% van de jaaromzet van een organisatie. Daarnaast betaalt de eigenaar van het bedrijf voor de diensten van een specialist in de implementatie van het systeem, wat ook geld kost.

Populaire ontwikkelaarsproducten

SAP werkt voortdurend aan het creëren van nieuwe applicaties en het verbeteren van oude. Nu levert de organisatie verschillende populaire programma’s voor het bedrijfsleven.

De meest gebruikte SAP-ontwikkeling is SAP ERP.

De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning, oftewel Enterprise Resource Planning. Het programma wordt vaak R/3 genoemd. Het systeem creëert een werkruimte die de werknemers van het bedrijf verenigt. In deze ruimte krijgt de beheerder de mogelijkheid om de handelingen van medewerkers te volgen en tijdig gegevens aan te passen.

Het SAP ERP-product heeft drie hoofdsecties

 1. Boekhouding. Dankzij deze sectie worden de uitgevoerde transacties gevolgd. Het is in deze sectie dat de FI-modules worden gebruikt, die verantwoordelijk zijn voor gedetailleerde statistieken met betrekking tot financiën, en CO, dankzij welke documentatie wordt samengesteld, fondsen worden gevolgd, verliezen en winsten worden berekend.
 2. Logistiek. De sectie presenteert tools voor inkoopcontrole, werken met leveranciers (inclusief zoeken en selecteren), opstellen en uitvoeren van een productieplan, prijzen van goederen, verkopen.
 3. Personeel. Deze sectie heeft functies voor het werken met personeel (selectie van medewerkers voor openstaande vacatures, controleren of de kandidaat voldoet aan de vereisten, opbouw en controle van salarisbetalingen).

Een ander programma, minder bekend, maar ook gebruikt door ondernemingen, is SAP SRM. De afkorting SRM staat voor Supplier Relationship Management en vertaalt zich als Supplier Relationship Management. De naam spreekt voor zich – het systeem is ontworpen om interacties met leveranciers te reguleren en te verbeteren. Het systeem maakt deel uit van een Business Suite-toepassing die de inkoop van middelen automatiseert en de kosten verlaagt. De hoofdactiviteit van de applicatie is gericht op het rangschikken en nauwkeurig beoordelen van tegenpartijen. Hierdoor wordt een langetermijnstrategie van andere instrumenten opgebouwd.

Sinds 2004 werkt het bedrijf met het platform SAP NetWeaver 2004. Het omvat de volgende ontwikkelingen:

 • Process Integration, het product integreert workflows op alle niveaus;
 • Enterprise Portal, de belangrijkste taak is het implementeren van portaloplossingen;
 • Business Intelligence produceert business intelligence en creëert informatiemagazijnen;
 • Mobiele infrastructuur, de applicatie stelt u in staat om met programma’s vanaf mobiele apparaten te werken;
 • Knowledge Management controleert en beheert kennisbibliotheken;
 • Master Data Management slaat gegevens over de onderneming op;
 • De Application Server is een mechanisme waarmee andere ontwikkelingen online kunnen werken.

Functionaliteit van het SAP-programma

Het SAP-programma wordt zo veel gebruikt door grote bedrijven, niet alleen vanwege de kwaliteit van de producten, maar ook vanwege de brede functionaliteit die helpt om veel processen te optimaliseren en de werksnelheid te verhogen. Het SAP ERP-programma, dat is ontworpen om te werken met interne en externe bronnen van bedrijven, is het meest populaire programma voor bedrijven geworden van de bestaande programma’s.

Module-aanduiding Beschrijving van modulefuncties
PP Dankzij deze module zijn er mogelijkheden voor het plannen en beheren van verschillende soorten (discreet, met een continue cyclus) productie, het creëren van cycli.
MM Beheer van materiaalstromen. De module omvat een inkoopsysteem, informatie over diensten en materialen, voorraden, acceptatie van aanvragen, nieuwe goederenontvangsten, benodigde materialen.
AM Beheer van de vaste activa van het bedrijf. Alle bewerkingen: ontvangst, boekhouding, afschrijving, afschrijving en beweging. Ook worden investeringen gemonitord en wordt de staat van het vastgoed van de organisatie bepaald.
AA Met behulp van deze module worden belastingstromen beheerd en belastbare gelden berekend.
FI De financiële kant van het bedrijf. Hiermee kunt u boekhoudkundige rapporten opstellen om informatie te consolideren en debiteuren te identificeren.
PM Vereist om diagnostiek en reparatie of vervanging van apparatuur te bieden.
CO Hiermee kunt u management accounting uitvoeren, winsten en verliezen identificeren en de oorzaken analyseren.
SD Verkoopsysteem. Helpt bij het genereren van facturen, offertes en bestellingen, en is ook verantwoordelijk voor het picken en verzenden van goederen.
HR De module wordt gebruikt om met personeel te werken. Werving en boekhouding van personeel, loonberekening.

Voor de algemene set van bestaande modules heeft SAP add-ons ontwikkeld, waarvan de implementatie bedrijven helpt processen te optimaliseren in overeenstemming met hun verzoeken en de noodzakelijke taken op te lossen.

Toevoegingen omvatten het volgende

 • PS Openen

Een add-on die een interface is en helpt om het systeem van interne projecten te verbinden met externe software. Dankzij deze module is het mogelijk om van buitenaf delen van het systeem te benaderen en vele bedrijfshandelingen uit te voeren.

 • Internet- en intranet-add-ons

Met de modules kunnen alle geregistreerde medewerkers toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Voor elk van hen genereert de add-on automatisch een scherm. De modules maken een controlesysteem voor de toeleveringsketen mogelijk waarin informatie over leveranciers, klanten en distributeurs wordt opgeslagen.

 • Zakelijke invoegtoepassingen (BAdI’s)

Een module die is ontworpen om verschillende indicatoren te bepalen, zoals de betrouwbaarheid en relevantie van bestaande documentatie, de kosten van een enkel product of een hele partij.

Voor- en nadelen van SAP

Elk product heeft voor- en nadelen. SAP is geen uitzondering.

SAP-voordelen:

 • Flexibiliteit van instellingen. Een specialist kan het programma eenvoudig aanpassen aan het verzoek van een bepaalde onderneming, de nodige modules toevoegen en de systeemparameters aanpassen aan de werknemers die ermee zullen werken. De gebruikersinterface is ook aanpasbaar.
 • Software helpt bij het automatiseren van processen in bijna alle gebieden van de onderneming.
 • Ondersteuning voor bijna elk type data, waardoor het programma in verschillende bedrijven kan worden geïmplementeerd.
 • Het programma kan samenwerken met andere ontwikkelingen, inclusief applicaties die door andere ontwikkelaars zijn gemaakt.
 • Vrijwel geen updates.
 • Het systeem ondersteunt verschillende talen en valuta, wat belangrijk is voor bedrijven met vestigingen in verschillende landen.
 • Creatie van één informatieruimte voor werk en online werken.
 • Verminderde kans op fouten.
 • Het programma is relevant omdat de rekening houdt met de ervaring van succesvolle ondernemingen.

SAP-nadelen:

 • De kosten om het programma aan te schaffen en te implementeren om een ​​onderneming te runnen zijn erg hoog, dus vaak kunnen alleen grote organisaties het betalen;
 • Het installeren van software bindt het bedrijf aan de ontwikkelaar met een contract voor de duur van het contract, wat het onrendabel maakt om van dienstverlener te veranderen;
 • Om het programma te gaan gebruiken, is het noodzakelijk om het in te stellen voor de taken van de onderneming en het personeel op te leiden om ermee te werken;
 • Bij de implementatie van het programma kunnen er extra kosten zijn voor het installeren van enkele functies die niet in de basisversie aanwezig zijn.

Stadia van het implementeren van SAP in een lopend bedrijf

Voordat u iets introduceert in het gebruikelijke werk van het bedrijf, moet u begrijpen wat het doel is. In de regel wil de manager door iets te introduceren het werk van de organisatie verbeteren en een aantal processen optimaliseren. Ook met het SAP-programma kunt u met de software een aantal bewerkingen automatiseren en daarmee de kwaliteit en snelheid van taken verbeteren.

De implementatie van het SAP-programma verloopt in verschillende fasen:

 1. Projectvoorbereiding. In dit stadium is het noodzakelijk om de activiteiten van de onderneming te onderzoeken, de nodige documenten te verzamelen en op te stellen en een actieplan op te stellen. Het is noodzakelijk om de wensen van het management van het bedrijf te achterhalen en deze af te stemmen op de aanbevelingen van specialisten.
 2. Verder conceptueel ontwerp wordt uitgevoerd. Deze fase omvat het identificeren van de vaardigheden van werknemers, hun kwalificaties en het bewustzijn van toekomstig werk met software. Op basis van deze informatie worden de programma-instellingen goedgekeurd.
 3. In de volgende fase wordt de opzet van het programma goedgekeurd, rekening houdend met alle aanpassingen en verbeteringen.
 4. In dit stadium wordt het project geïmplementeerd. Het eerder goedgekeurde plan wordt in praktijk gebracht, het programma wordt bijgestuurd en aangepast aan de noden van het bedrijf. In dezelfde fase vindt training van medewerkers plaats.
 5. De kwestie blijft echter niet beperkt tot het installeren van software. Na ingebruikname heeft SAP regelmatig controles nodig. Specialisten moeten ervoor zorgen dat het programma geen fouten produceert.
 1. 2023-03-01 - Beantwoorden

  В SEO существует множество специализаций
  Онлайн-продвижение — очень широкая область деятельности, которая включает в себя целый ряд различных дисциплин, подзадач и аспектов.

  Одни специалисты занимаются только техническими качествами оптимизации, другие — линкбилдингом, третьи — реализуют самые разнообразные стратегии контент-маркетинга. Кто-то занимается продвижением на локальном рынке, а кто-то — на интернациональном. Каждая из перечисленных задач имеет свою специфику и требует от специалиста особых знаний.

  Итак, перед тем как приступать к продвижению ресурса, принципиально важно осознать, где и как он будет продвигаться и выбрать соответствующую стратегию.

  Не Google единым… https://toppromotionsboxingcody.tribunablog.com/top-10-promotion-31078247
  Не смотря на то, что на западном рынке Гугл остается главной поисковой системой, это вовсе не свидетельствует, что продвигать направляться лишь под нее. Тем, кто работает в регионе США, не стоит забывать и о существовании Bing. Сейчас часть поискового трафика из Bing в стране растёт заметно стремительнее, чем из Гугл.

  Не стоит забывать и про YouTube. Сегодня этот канал признан «поисковиком номер два». Что касается ближайшего соперника Google — Amazon, то эта площадка кроме этого может быть вполне успешно использована для продвижения. Сейчас Amazon это не только наибольшая в мире платформа e-commerce. Это ещё и популярная поисковая система: 44% потребителей начинают поиск товаров именно тут.

  Все эти аспекты важно учитывать на этапе оптимизации контента. Он обязан создаваться с учётом продвижения по всем перечисленным выше каналам. Это заметно увеличит шансы сайта стать более узнаваемым в интернете и привлечёт дополнительный целевой трафик.

  Незнание этих, казалось бы, очевидных качеств может сыграть злую шутку с интернет-маркетологом, который лишь приступает к работе над продвижением сайта в интернете. Особенно, в случае, если речь идёт о выходе на новые не до конца изученные рынки. Не менее важно максимально быстро адаптироваться к новой реальности и на ходу усваивать все новые инструменты, технологии и практики, появляющиеся в SEO. В противном случае, все усилия в этой области могут быть напрасными.

 2. 2023-03-21 - Beantwoorden

  SEO-optimalisatie is een proces om de zichtbaarheid van een website of webpagina in zoekmachines te verbeteren. Het gaat erom ervoor te zorgen dat de inhoud op een website relevant is voor de zoekwoorden die worden gebruikt door mensen die zoeken naar gerelateerde onderwerpen. SEO-optimalisatie kan helpen het verkeer naar uw website te vergroten en de positie op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) te verbeteren. https://webdesignbrabantart.nl/zoekmachineoptimalisatie

 3. 2023-03-24 - Beantwoorden

  Etsy + Pinterest + SEO geeft hoge verkoopresultaten. Ook Shopify, ebay, amazon, etc.

 4. 2023-03-25 - Beantwoorden

  Introductie van een fundamenteel nieuwe anti-detectie browser van een nieuwe generatie Ximera met de cryptografische methode.

  onze voordelen
  – profielgegevens kunnen op een handige manier voor u worden opgeslagen. De keuze is een database of je eigen apparaat.
  – Gegevens op verschillende apparaten worden met elkaar gesynchroniseerd.
  – De mogelijkheid van vrij nauwkeurige handmatige instellingen – U kunt de proxy-instellingen, Tijdzone, browser identificatie string en anderen te wijzigen.
  – Toegang tot meerdere werkomgevingen te creëren.
  – Bescherming van het systeem tegen hacking en lekkage in geval van onjuiste wachtwoordinvoer.
  – Cloud opslag van versleutelde profielen
  – Multiplatform versies van Windows of Linux browser
  – Automatische vingerafdruk generatie van de digitale vingerafdruk van het apparaat

  Wanneer u tot het einde van deze maand alleen contact opneemt met ondersteuning, wordt een korting van 50% verstrekt voor nieuwe gebruikers

  En er is ook een affiliate programma voor alle gebruikers met een betaling van maximaal 40% van elke betaling van een nieuwe gebruiker!
  Word lid van onze vriendelijke gemeenschap, voel je veilig met Xmera anti-detectie browser

 5. 2023-03-29 - Beantwoorden

  Short links, also known as URL shortening, refer to the process of creating a shortened, more concise version of a long URL.
  This is typically done by replacing the original URL with a shorter code consisting of letters and numbers.

 6. 2023-03-29 - Beantwoorden

  My new project|enjoy new website SAP

 7. 2023-03-30 - Beantwoorden

  SAP is een softwareprogramma dat door veel bedrijven wordt gebruikt. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of kans wil maken op een promotie, kun je je kansen vergroten door je SAP-vaardigheden te ontwikkelen.

Comment
Name
Email